Da li neko zna srpski?

Ваше место для того чтобы обсудить темы в украинском, белорусском, Сербе и русском.

Post Reply
user_255
Newbie

Da li neko zna srpski?

Post by user_255 »

Postao sam clan ovoga foruma. Engleski zna pomalo. Molim vas koji znate srpski da mi kazete o kakvom je ovde sajtu rec, odnosno, pod cijim je nadzormo i iz koje crkve? :?

Vidim da su teme na sajtu jako interesantne pa bi hteo da dalje ucestvujem u forumu.

Unapred hvala. Zoran.

尼古拉前执事
Archon
Faith: Eastern Orthodox
Jurisdiction: Non-Phylitist

Serbian Discussions Welcomed!

Post by 尼古拉前执事 »

Dobrodošao Zoran , Ne znam koliko narod knotkle Srpski ovdje , JA ne ipak misliti JA dobiti otkaz srž nad tvoj poruka , ipak te moći korist Ćirilica znanje inače Latinski znanje ace te imati iskorišten iznad. Nama činiti imati jedan Ćirilica jezik forum pod umjesto rasprava unutra Srpski , Rus , Ukrajinac , Bjelorus , itd.. Dobrodošli u određeni član forumu!

Welcome gvox,
I do not know how many people know Serbian here, I do not but think I get the gist of your message, but you can use Cyrillic letters or Latin letters as you have used above. We do have a Cyrillic language forum below for discussions in Serbian, Russian, Ukrainian, Belorussian, etc. Welcome to the forum!

Tessa
Member

Post by Tessa »

Zdravo Zoka!

Ja se zovem Tesa i ja sam isto ovdje clanica na ovaj forum. Znam ja dobro Srpski , ali sam ovdje rodjena pa tako neznam toliko gramatiku. Ne mogu puno sad da pisem posto sam tek sada vratila is Svetosasvke program u crkvi sto je danas bilo i jako sam umorna ali obijasnicu ti koliko mogu.

Ovaj je forum je o Pravoslavlje i ne onaj Americka verzija nego PRAVO-slavlje koje se ne menja, kao ljudi sto su na starom kalendarom i ljudi sto su kao protiv klupi i takvi (nove mislenje) stvari u crkvu. Ako razumijete dovoljno Engleski ovaj sajt za TRADITIONAL ORTHODOXY. Dolaze ovdje pretezno rusi, grci, i amerikanci sto preuzeli pravoslavnu vjeru. Srbi-mozda ima 2 ili 3. Nisam sigurna. Al eto svi smo pravoslavci. Drago mi je sto smo se nasli pa cucemo se u buduce. Izvini ako sam pogresno nesto pisala.

Zbogom
Tessa

Господе Исусе Христа, Синe Божји, Помилуј ме грешну!

user_255
Newbie

Post by user_255 »

Hvala ti Tesa sto si se javila. I ja imam dosta rodbine u americi. U Cikagu i Milovoki. Ja trenutno zivim u Novom Sadu u Vojvodini, mozda si cula za Novi Sad.

Iz kog si ti grada i kojoj eparhiji pripadas? Da li je to mozda srpska, ili ruska zagranicna ili mozda neka druga? Da li poznajes nekog srpskog svestenika?

Drago mi je sto ste svi na ovom sajtu pravoslavci i sto se trudite za PRAVO-pravoslavlje. Imacemo dosta toga da pricamo u ovom forumu.

+Za krst casni i slobodu zlatnu+

I od Zorana zbogom i cujemo se!

user_142
Newbie

Post by user_142 »

gzox wrote:

+Za krst casni i slobodu zlatnu+

AMIN!

Michael

Tessa
Member

Post by Tessa »

Zorane!

Kako necu znat za Novog Sada! Mozda mislis da sam neka Amerikanka koja nista nezna. Ali sebe kontam kao Srpkinja. Ja sam udata za Srbin iz Hercegovine koji je dosao tek posle rat. Moja djeca (imam cerku 3 god i sina 19 mje.) samo pricaju Srpski. Znam dosta te gradova tamo posto imamo satelitski program RTS.

Da odgovorim na tvoj pitanje, nasa je crvkva ovdje SRPSKA Pravoslavna. Nas novi pop je iz Amerika, iz Klivlanda tacno, ali otisao tamo na Bogosloviju. My pokojni Djed isto bio ovdje rodjen ali tamo porastao, isao na fakultet i na Bogosloviju u Karlovici i onda kasnije u Makedoniji ja mislim u Bitolja. On bio ovdje svjestenik u Klivlandu.

To je sve za sad Zoka. Sad moram ici na onaj posao pa cucemo se u buduce i od sada moracemo pricat na drugi dio foruma gdje pise cirilica, mozda reko nije fer pricamo nas jezik ovdje gdje niko ne moze razumijet.
Hadje pa se cujemo.

S' Verom U Boga
Tessa

Господе Исусе Христа, Синe Божји, Помилуј ме грешну!

Post Reply