Ιεροσυλία στο Άγιον Όρος!

Η θέση σας που επικοινωνεί στην ελληνική γλώσσα.
Post Reply
User avatar
尼古拉前执事
Archon
Posts: 5118
Joined: Thu 24 October 2002 7:01 pm
Faith: Eastern Orthodox
Jurisdiction: Non-Phylitist
Location: Euless, TX, United States of America
Contact:

Ιεροσυλία στο Άγιον Όρος!

Post by 尼古拉前执事 »

Ιεροσυλία στο Άγιον Όρος!
http://www.ecclesiagoc.gr/pegasus/h013/ ... 011.peg|62

Αξιότιμε κ. Διευθυντά,

Code: Select all

          Κατά την τελευταία πενταετία, οι πατέρες της Ι.Μ. Εσφιγμένου Αγ. Όρους διώκονται απηνώς, διότι, ακολουθούντες την Ιερά Παράδοση της Ορθοδοξίας (βλ. π.χ. τον 15ον Κανόνα της επί Μ. Φωτίου Πρωτοδευτέρας Συνόδου), αρνούνται να έχουν εκκλησιαστική κοινωνία με όσους ακολουθούν τη σύγχρονη αίρεση του Οικουμενισμού, όπως π.χ. με τον Πατριάρχη Κων/λεως κ. Βαρθολομαίο, διαπρύσιο κήρυκα και ηγετικό στέλεχος αυτής της αιρέσεως. Ο κύριος αυτός κάνει συχνά αντορθόδοξες δηλώσεις που προσβάλλουν την πίστη εκατομμυρίων Ορθοδόξων Χριστιανών και ποδοπατεί τους Ιερούς Κανόνες, όπως τον 45ο των Αγίων Αποστόλων και τον 33ο της εν Λαοδικεία Τοπικής Συνόδου, οι οποίοι απαγορεύουν συμπροσευχές με αιρετικούς και σχισματικούς. (Ας σημειωθεί ότι οι εν λόγω Κανόνες έχουν οικουμενικό χαρακτήρα, διότι έχουν επικυρωθεί από τον 2ο Κανόνα της 6ης Οικ. Συνόδου.)

          Δηλαδή, σήμερα, στον 21ο αιώνα, διώκονται άνθρωποι επειδή επιλέγουν να είναι συνεπείς με την Ιερά Παράδοση της Ορθοδοξίας! Οι παραδοσιακοί Εσφιγμενίτες θεωρούνται «παράνομοι καταληψίες», ενώ έχει συσταθεί μία «νέα αδελφότητα της Ι.Μ. Εσφιγμένου» για ν’ αντικαταστήσει την παραδοσιακή! Οι απάνθρωπες ενέργειες στις οποίες έχει προβεί η νέα αυτή αδελφότητα (τη συνεργεία και ανοχή της Ιεράς Κοινότητας) κατά της παραδοσιακής Ι.Μ. Εσφιγμένου περιλαμβάνουν: (1) επίθεση με βαριοπούλα κατά του εν Καρυαίς κονακίου και τραυματισμό μοναχών· (2) κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων (τρακτέρ, τραπεζικών λογαριασμών, ταχυδρομικών δεμάτων, επιταγών κ.λπ.)· (3) καταπάτηση και σφετερισμό περιουσίας στις Καρυές· (4) απαγόρευση σε γιατρούς να μεταβούν στη Μονή προκειμένου να παράσχουν τις υπηρεσίες των σε άρρωστους μοναχούς· και (5) διακοπή διαύλων τροφοδοσίας, τηλεφώνου, πετρελαίου κ.ά. Δηλαδή, έχουν καταδικάσει τους αληθείς Εσφιγμενίτες σε αργό θάνατο! Κατά τη γνώμη μου, αυτό είναι ιεροσυλία! Προφανώς, είναι και ωμή παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της θρησκευτικής ελευθερίας.

          Για τα ιδανικά αυτά, οι υποκριτές του «πνευματικού κόσμου» ομιλούν και γράφουν πληθωρικά στις μέρες μας, αλλά δεν βγάζουν τσιμουδιά υπέρ της Ι.Μ. Εσφιγμένου! Η ασυνεπής αυτή συμπεριφορά θεωρείται «πολιτικώς ορθή», ενώ η υποστήριξη αληθώς Ορθοδόξων θέσεων θεωρείται «φονταμενταλισμός» και «φανατισμός»! Ο κ. Βαρθολομαίος είναι διαπρύσιος κήρυκας της «ανεκτικότητας προς την ετερότητα» και έχει φωτογραφηθεί κάτω από πανώ με σύνθημα ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΑΝΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ, αλλά δεν ανέχεται την αληθή Ορθοδοξία! Κηρύττει την «αγάπη άνευ όρων και ορίων» και την «ανεκτικότητα προς την ετερότητα», αρκεί αυτό το «έτερο» να μην είναι η Ορθοδοξία, την οποία αυτός προ πολλού πρόδωσε, όταν ασπάσθηκε την αίρεση του Οικουμενισμού.

          Μετά την εξόντωση των Εσφιγμενιτών, για την οποία δυστυχώς συνεργάζονται το Οικουμενικό Πατριαρχείο, η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους και η Ελληνική Πολιτεία, αναμένεται η κατάργηση του «αβάτου» και η μετατροπή του «Περιβολιού της Παναγίας» σε τουριστικό θέρετρο! Ο πιστός λαός πού βρίσκεται άραγε; Θέλει να συμβούν αυτά ή μήπως τρώγει το «κουτόχορτο» που του σερβίρει η εξουσία; Δεν αντιλαμβάνεται ότι με την αδιαφορία του ουσιαστικά συνεργεί στη μεγάλη αυτή ιεροσυλία; Λοιπόν, η Ορθοδοξία διώκεται και ο πιστός λαός καθεύδει; Δεν ακούει τη φωνή του Κυρίου; «Καθεύδετε το λοιπόν και αναπαύεσθε! Ιδού ήγγικεν η ώρα και ο υιός του ανθρώπου παραδίδοται εις χείρας αμαρτωλών. Εγείρεσθε άγωμεν. Ιδού ήγγικεν ο παραδιδούς με» (Ματ. 26:45-46).

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.
Δημήτριος Χατζηνικολάου

Post Reply